Садовий центр "Зелено" - online магазин рослин та квітів
Посадка троянд восени
Коли і як правильно висаджувати саджанці троянди осінью у відкритий ґрунт
Коли і як правильно висаджувати саджанці троянди осінью у відкритий ґрунт

Троянда - найпрекрасніше створення з усіх кольорів. Недаремно її називають королевою саду, адже вона наділена яскравою красою, яка залишає незабутній слід у душі.

Однак, перед тим як завести цю чудову квітку у своєму саду, садівники задаються питанням, чи можна садити троянди на дачі восени, як правильно проводити процедуру, які існують особливості та правила осінньої посадки. Усі відповіді – нижче!

Багато садівників, особливо початківців, замислюються, чи можна садити троянди восени. Відповідь однозначна: осінь – ідеальний час для посадки троянд. Для цього заходу підходить і температура, і вологість, інакше кажучи, загальний стан ґрунтового субстрату.

Що стосується конкретних термінів, коли краще садити троянди восени, як правило, посадку троянд восени рекомендується провести за 10-30 днів до перших заморозків. За цей час молодий саджанець встигне добре вкоренитися, додатково наростити коріння та підготуватися до зимівлі. А ви не повинні забути самі підготувати троянди до зими, а саме правильно вкрити.
Переваги та недоліки посадки восени

Сказати, коли краще садити троянди – навесні чи восени, досить важко, і думки різняться. Дехто вважає, що висаджувати саджанці потрібно лише навесні, інші, наприклад, упевнені, що найкращий час – осінь.

Важливо відмітити: троянди, посаджені навесні, вимагають більш ретельного догляду: саджанці після посадки потрібно обов'язково притіняти від сонця, уважно стежити за вологістю грунту (особливо влітку, в спеку).

Перевагою посадки троянд восени є той факт, що за осінь кореневої системи рослини вдається добре прижитися на новому місці, тому навесні відбувається більш рівномірний розвиток як надземної, так і кореневої частини рослини, в результаті кущі досить швидко формуються і починають цвісти.


Яким має бути саджанець і як його підготувати до висадки у відкритий ґрунт

Саджанці троянд для посадки восени рекомендується купувати у спеціалізованих магазинах, розплідниках або на виставках. Тільки там ви зможете отримати всю інформацію про конкретний сорт і зможете бути впевнені, що ця інформація є правдивою.

Саджанці троянд можуть продаватися як із відкритим корінням, тобто. з відкритою кореневою системою (ВКС), і у контейнерах (із закритою кореневою системою — ЗКС). Щоб підготувати до посадки саджанці троянд із відкритою кореневою системою, потрібно зробити наступне:

• Уважно оглянути та обрізати всі зламані та слабкі верхівки пагонів (гілки);
• Видалити все листя;
• Укоротити коріння до 30-40 см. Якщо вони вже були обрізані, то зрізи потрібно оновити (освіжити) і перевірити, щоб зріз був обов'язково білий;
• Якщо ви бачите, що коріння сухе і мляве, то за добу до висадки їх варто помістити у воду (причому бажано холодну);
ПЛЕТИСТІ
ФЛОРІБУНДИ
ЧАЙНО-ГІБРИДНІ
Саджанці троянд
Плетисті троянди дозволяють створювати яскраві квітучі стіни та арки. В нашій колекції сорти різних кольорів: від білосніжного до темно-червоного. Тут представлені новинки трояндової селекції, а також сорти, знайомі з дитинства.
Категорія троянд , що ідеально підходять для рабаток та бордюрів. На одному стеблі квітне цілий букет яскравих квіток. Більшість флорібунд цвіте безперервно, що дозволяє створювати постійно квітучі клумби.
Група троянд, що відрізняється поодинокими великими квітами, переважно бокаловидної форми. Ці квіти створені, щоб дарувати їх дівчатам. Це найпопулярніша група троянд для вирощування на зріз.
БОРДЮРНІ
ГРУНТОПОКРИВНІ
В даній категорії представлені низькорослі сорти троянд, що використовуються в букетах. Бордюрні троянди підходять для вирощування у горщиках, якими можна прикрашати тераси та балкони.
Тут зібрані величні кущові сорти, що вражають різноманітністю кольорів та форм квітів. Вони підходять для одиночних посадок, а також для створення трояндових стін.
КУЩОВІ (ШРАБИ, ПАРКОВІ)
Грунтопокривні троянди просто прикрашають землю рясними килимами квітів. Вони цвітуть ціле літо і не потребують обрізки відцвівших квітів. Такі красуні при красять непримітну доріжку чи стануть першим планом вашого розарію.
ШТАМБОВІ
АНГЛІЙСЬКІ
Трояндове дерево - мрія кожного садовода. Для вирощування на штамбі можна використовувати будь який сорт троянди: від грунтопокривних, що схожі на фонтани квітів, до бордюрних - невисоких та мініатюрних.
Спеціально для Вас ми зробили копмлекти троянд, що ідеально компонують між собою та створюють незабутній розарій у вашому саду. А головне, комплектами купувати надзвичайно вигідно!
КОМПЛЕКТИ ТРОЯНД
До цієї категорії належать піоновидні сорти з неповторним п'янким ароматом. Переважно тут присутні стримати ніжні відтінки рожевих, кремових та персикових квітів. Це одна з найпопулярніших категорій троянд.
Після того, як ви посадите троянди, догляд за молодими рослинами дуже простий. Як правило, поливи більше не потрібні, тому що восени стоїть волога погода. Однак, якщо осінь дуже суха, поливати доведеться обов'язково (якщо посуха, то через кожні 3-5 днів). Детальніше вас прокунсультують працівники садового центру або онлайн магазину.

Матеріали статті взяті з ресурсу countryhouse