Рододендрон «Нова Зембла»

ЛК148
539,00
грн.
Особливості: Рододендрон «Нова Зембла» -один із найпопулярніших червоних рододендронів. Крім свого бездоганного вигляду, він ще володіє лікувальними властивостями. В сфері медицини широко використовувався в Китаї, а в східних країнах називався «квіткою мудреців». Цю назву він отримав за свої великі квіти, на які споглядаючи голова покидає зайві думки.
Форма росту: Гіллястий та щільний, розкидистої форми кущ. Має гарний приріст, 20-30 см/рік.
Розмір: Висота рослини в дорослому віці сягає 200-250 см в висоту і 200 см в ширину.
Листя: Листки рододендрона «Нове Зембла» великі, вічнозелені темно-зеленого кольору до 16 см і декоративні протягом всього року. Спочатку вони слугують фоном для своїх ж суцвіть квітів, а після можуть бути фоном і для інших квітучих рослин.
Квіти: Квіти дуже красиві і великі 4,5-6 см, зібрані в суцвіття по 10-12 шт. Мають червоно-рубіновий колір. На пелюстках, що ближче до центру видно коричневі вкраплення та жовті тичинки. Цвіте в кінці квітня -на початку травня, інколи і восени, але не так рясно.
Умови: . Грунт має бути пухким, добре дренованим, кислим (рН 4-5). Надає перевагу напівтіні, любить вологу, але не терпить заболоченість.
Догляд: Рододендрон любить вчасний гарний полив. Для того, щоб цей красень радував Вас гарним пишним цвітінням, то потрібно обривати відцвівші квіти і він обов'язково Вам віддячить за це наступного року. І головне, так як у нього плоска поверхнева коренева система, то не рекомендується часто прополювати, а тим паче прокопувати навколо нього.
Стійкість до хвороб та шкідників: середня
Морозостійкість : висока
Застосування: Рододендрон неперевершений в усіх видах посадок. В поодиноких- створює велику масу краси, зачаровує цвітом, що не може не привернути увагу. Дуже часто почали висаджувати масивами, під час цвітіння такої кількості зупиняється весь світ. Буде чудовим доповненням для композицій з хвойними, листяними деревами чи кущами.
Вид упаковки: контейнер 2 л ( 2 річний саджанець )