Бузок Катерина Хавемейер

ЛК0244
1034,00
грн.

Особливості: Сорт бузку 'Katherine Havemeyer' - іще один з сортів з двокольоровими суцвіттями - бутони мають набагато темніший відтінок пурпурово-лілового кольору ніж розкриті квітки.
Форма: великий розлогий багатостовбурний чагарник або маленьке дерево, до 6 м заввишки з щільними суцвіттями.
Розмір: висота 3,0- 4,0 м, у ширину – до 3 м.
Річний приріс: 15 - 20 см.
Листя: розташоване супротивно, серцеподібної форми, щільне, блискуче, темно-зеленого кольору. Немає осіннього забарвлення.
Квіти: напівмахрові, від лавандового до світло-рожевого забарвлення, з сильним ароматом, до 3 см в діаметрі, зібрані у великі, густі, широко-пірамідальні суцвіття, з декількома верхівками.
Умови: добре росте і на бідних піщаних грунтах, але більше любить родючі, багаті поживними речовинами, добре дреновані гумусові грунту, від слабо кислих до сильно лужних, підходять вапняні.
Догляд: ранньою весною проводять санітарну обрізку і проріджування, навесні досить комплексного добрива, а після цвітіння можна вносити калійне з фосфорним.
Стійкість до хвороб та шкідників: висока.
Морозостійкість: висока.
Застосування: Бузок звичайний Катерина Хавемейер може використовуватися в солітерних посадках на газоні, в групах, широких бордюрах уздовж доріг, алей, а також в вільно-зростаючих живоплотах. Утворює густі декоративні чагарники. Підходить для муніципалітетів, озеленення міських мікрорайонів, близько багатоповерхівок, навчальних та медичних установ, торгівельних центрів, адміністративних та офісних будівель.